Esittely

Kauriita maillamme

Pattijoen Metsästysseura ry on Raahen riistanhoitoyhdistyksen vanhin vireästi toimiva metsästysseura. Seura on perustettu Suomen yhteiskunnallisessa murroksessa vuonna 1914. Seura perustettiin kunnallisen itsenäisyyden ja kunnan alueella olevien riistamaiden suojelemiseksi. Seuran tavoitteena ja johtoajatuksena on yhteistyö maanomistajien ja Pattijoen Metsästysseura ry:n jäsenistön parhaaksi.

Seuran toimintamuotoina ovat luonnollisesti metsästys, riistakannan- ja ympäristön suojelu, valistustoiminta, kenneltoiminta, ampuma- ja kilpaurheilu sekä seuran toimintaan liittyvä yhteisötoiminta.

Seuralle on vuokrattu maanomistajilta n. 15.000 ha metsästysalueita, jotka sijaitsevat vanhan Pattijoen kunnan alueella. Vuokranantajina ovat yksityiset sekä yhteisömaanomistajat. Seuran kokonaisjäsenmäärä on noin 500 henkeä.

Seuran jäseneksi on sääntöjen mukaan mahdollisuus päästä asuttuaan kolme vuotta entisen Pattijoen kunnan alueella.

Seuran keskeinen toimipaikka on Maja-alue Palokankaan maastossa. Omalla maa-alueella sijaitsee rakennusten kokonaisuus, jossa on toiminnan tarvitsemat tilat, maanvuokraajilta lisäalueeksi saatu hirvenjuoksu- ja hiihtoradat sekä luontopolku. Seuran rakennuksia voidaan vuokrata myös yleiseen käyttöön.

Sivuillamme on vierailtu 60684 kertaa 24.9.2007 lähtien