Ajankohtaista

Vesilintujen ruokintatalkoot la 21.5. klo 12:00

2. ja viimeinen vesilinturuokinta tälle keväälle la 21.5. klo 12:00. Kokoonnutaan Rivin satamaan. Mukaan ämpäreitä, rinkkoja tms. Viedään jyvät rantaan ja tuodaan paluukuormassa hylsyt pois (jos niitä löytyy).


HIRVIPORUKAN KOKOUS 18.5.2022

Hirviporukan kokous ke 18.5.2022 klo 18.00 metsästysmajalla. Uudet jäsenet ilmoittautuvat porukkaan tässä kokouksessa.


AJANKOHTAISTA ASIAA                                                                   

- Vuosikokouksen pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla (Pattijoen 

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankoh…/poytakirjat/

- Vuosikokouksessa kutsun kunniajäseniksi saivat Eino Ylitalo ja Juha Laitinen. Heidät huomioitiin pitkäaikaisesta toiminnasta seuran hyväksi. Onnittelut heille.

- Samassa kokouksessa jäi yksi johtokunnan paikka täyttämättä. Johtokunta kutsui varajäsen Sampo Koivulan varsinaiseksi jäseneksi kunnes seuraavassa yleisessä kokouksessa vahvistetaan uusi johtokunnan kokoonpano.

- Minimetso-leiri järjestetään to 4.8. Jossain vaiheessa seuran kotisivulle tulee linkki, jossa ilmoittautumisia otetaan vastaan.

- Seuran sihteerin/rahastonhoitajan paikka on avoimena. Jari on ilmoittanut jo aiemmin että ”tunnit” on täynnä. Jari jatkaa vielä toukokuun loppuun. Siihen mennessä on löydettävä uusi sihteeri/rahastonhoitaja. Kehoitan kaikkia aktiivisuuteen uuden sihteerin löytämiseksi. Tehtävät voidaan myös jakaa kahden tai kolmen henkilön tehtäväksi. Opastusta tehtävään kyllä annetaan.

- Maa-alueita ostetaan, myydään tai omistaja vaihtuu. Näistä ei aina tieto kulje. Siksi metsästysvuokrasopimukset tahtovat jäädä päivittymättä. Jos tiedätte maakaupoista niin olkaa aktiivisia ja ottakaa selvää ja kertokaa eteenpäin ettei jatkossa meille käy hassusti.

- Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. Olisi hyvä että maksu suoritetaan aikoinaan pois. Ei ole kysymys suurista summista. Ikävää lähetellä muistutuksia ja siten kuormittaa sihteeriä. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

- Myös nykyisen puheenjohtajan toimikausi on päättymässä. Vuoden 2023 vuosikokouksessa valitaan seuralle uusi puheenjohtaja. Nyt on vielä aikaa etsiä seuraaja, jonka jäsenet valitsevat seuraavassa vuosikokouksessa.

Hyvillä mielillä kohti syksyä. Seura on velaton ja talous hyvä.


Hirvipeijaisten arvonta tulokset.

Sisäpaisti 3,2kg            valkoinen nro 3

Sisäpaisti 3,2kg            punaraita nro 79

Ulkopaisti 2,0kg           sinipallo nro 89

Ulkopaisti 2,0kg           lila nro 28

Ulkofile 1,7kg               vihreä nro 75

Ulkofile 1,5kg               vihreäraita nro 80

Ulkofile 1,5kg               valkoinen nro 75

Ulkofile 1,4kg               punapallo nro 48

Jauheliha 2,0kg           vihreä nro 74

Jauheliha 2,0kg           keltainen nro 33

Herkkukori                   punapallo nro 40

Kuivakakku                  punapallo nro 83

Kuivakakku                  sinipallo nro 61

Kuivakakku                  vihreäraita nro 50

Voittojen lunastus 13.12 mennessä numerosta 0405545232TIEDOTE TUULIVOIMALAN TYÖMAA-ALUEESTA.
Työmaan päätoteuttajan vastuu on siirtynyt Keski-suomen Betonirakenne Oy:lta Nordex Finlandille ja he tiedottavat viikoittain mitä työmaalla tapahtuu ja missä. Lähtökohtaisesti pyrkikää välttämään Kursun työmaa-aluetta oman ja koiran turvallisuuden takia. Liikkuminen alueella on kuitenkin sallittu erityistä varovaisuutta noudattaen (jos alueelle on välttämätöntä mennä). Metsässä saa tietysti liikkua mutta huomioikaa ampumasuunta.
VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:lleUusi yhdistysohjelma käyttöön jäsenrekisterissä, jäsenlaskutuksessa sekä yhdistyksen kotisivuissa.

Hyvä jäsen, saat lähiaikoina sähköpostissa tai normaalipostin mukana jäsenmaksun. Lasku on hyvinkin erinlainen kuin ennen. Maksettuasi laskun se toimii todisteena seuran jäsenyydestä ja metsästysoikeudesta seuran mailla.

Ko.laskut on tehty yhdistysavaimella

Ilmoitettu: 5.4.2020Pop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.