TIEDOTE TUULIVOIMALAN TYÖMAA-ALUEESTA.
Työmaan päätoteuttajan vastuu on siirtynyt Keski-suomen Betonirakenne Oy:lta Nordex Finlandille ja he tiedottavat viikoittain mitä työmaalla tapahtuu ja missä. Lähtökohtaisesti pyrkikää välttämään Kursun työmaa-aluetta oman ja koiran turvallisuuden takia. Liikkuminen alueella on kuitenkin sallittu erityistä varovaisuutta noudattaen (jos alueelle on välttämätöntä mennä). Metsässä saa tietysti liikkua mutta huomioikaa ampumasuunta.

VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.

GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:lle

Uusi yhdistysohjelma käyttöön jäsenrekisterissä, jäsenlaskutuksessa sekä yhdistyksen kotisivuissa.

Hyvä jäsen, saat lähiaikoina sähköpostissa tai normaalipostin mukana jäsenmaksun. Lasku on hyvinkin erinlainen kuin ennen. Maksettuasi laskun se toimii todisteena seuran jäsenyydestä ja metsästysoikeudesta seuran mailla.

Ko.laskut on tehty yhdistysavaimella

Ilmoitettu: 5.4.2020

Pop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.