Koirakokeiden päivät ja koemaastot löytyvät seuran linkistä:

SIHTEERI/RAHASTONHOITAJA

Johtokunta on valinnut seuralle uuden sihteeri/rahastonhoitajan. Tehtävässä aloittaa Anna Matela. Tehtävien siirto- ja päivitykset on aloitettu. Kiitos Jarille hienosta työstä seuran hyväksi.

AJANKOHTAISTA ASIAA

- Vuosikokouksen pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla (Pattijoen

- Vuosikokouksessa kutsun kunniajäseniksi saivat Eino Ylitalo ja Juha Laitinen. Heidät huomioitiin pitkäaikaisesta toiminnasta seuran hyväksi. Onnittelut heille.

- Samassa kokouksessa jäi yksi johtokunnan paikka täyttämättä. Johtokunta kutsui varajäsen Sampo Koivulan varsinaiseksi jäseneksi kunnes seuraavassa yleisessä kokouksessa vahvistetaan uusi johtokunnan kokoonpano.

- Minimetso-leiri järjestetään to 4.8. Jossain vaiheessa seuran kotisivulle tulee linkki, jossa ilmoittautumisia otetaan vastaan.

- Seuran sihteerin/rahastonhoitajan paikka on avoimena. Jari on ilmoittanut jo aiemmin että ”tunnit” on täynnä. Jari jatkaa vielä toukokuun loppuun. Siihen mennessä on löydettävä uusi sihteeri/rahastonhoitaja. Kehoitan kaikkia aktiivisuuteen uuden sihteerin löytämiseksi. Tehtävät voidaan myös jakaa kahden tai kolmen henkilön tehtäväksi. Opastusta tehtävään kyllä annetaan.

- Maa-alueita ostetaan, myydään tai omistaja vaihtuu. Näistä ei aina tieto kulje. Siksi metsästysvuokrasopimukset tahtovat jäädä päivittymättä. Jos tiedätte maakaupoista niin olkaa aktiivisia ja ottakaa selvää ja kertokaa eteenpäin ettei jatkossa meille käy hassusti.

- Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. Olisi hyvä että maksu suoritetaan aikoinaan pois. Ei ole kysymys suurista summista. Ikävää lähetellä muistutuksia ja siten kuormittaa sihteeriä. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

- Myös nykyisen puheenjohtajan toimikausi on päättymässä. Vuoden 2023 vuosikokouksessa valitaan seuralle uusi puheenjohtaja. Nyt on vielä aikaa etsiä seuraaja, jonka jäsenet valitsevat seuraavassa vuosikokouksessa.

Hyvillä mielillä kohti syksyä. Seura on velaton ja talous hyvä.

VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.

GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:lle

Uusi yhdistysohjelma käyttöön jäsenrekisterissä, jäsenlaskutuksessa sekä yhdistyksen kotisivuissa.

Hyvä jäsen, saat lähiaikoina sähköpostissa tai normaalipostin mukana jäsenmaksun. Lasku on hyvinkin erinlainen kuin ennen. Maksettuasi laskun se toimii todisteena seuran jäsenyydestä ja metsästysoikeudesta seuran mailla.

Ko.laskut on tehty yhdistysavaimella

Ilmoitettu: 5.4.2020

Pop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.