Ajankohtaista

Sorsien kevätruokintatalkoot la 14.4. klo 13:00 Rivin satamassa. Omat ämpärit tai vaihtoehtoiset jyvänkantovälineet mukaan.

Sääntömääräinen                                                             Ilmoitettu 2.2.-21

VUOSIKOKOUS

joudutaan siirtämään korona-pandemiasta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi.

JOHTOKUNTA

VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.

HIRVIPEIJAISET PERUTTU 2020

Noudatamme Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK ja Suomen Metsästäjäliiton SML suositusta pidättäytyä hirvipeijaisten järjestämisestä v. 2020 koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Peijaiskuluja vastaavan summan lahjoitimme Raahen Ensi- ja Turvakoti ry:lle. Lahjoituksen ojensi hirvijaoston johtaja Jorma Pietilä ja vastaanottajana oli hallituksen pj. Kaarina Pehkonen sekä toiminnanohjaaja/sosiaalityöntekijä Päivi Sippala.

PattMs Hirvijaosto ja PattMs Johtokunta.

.

METSÄKAURIIN METSÄSTYS 2020-2021

- Ilmoittautuminen ennakkoon ennen pyyntiä (Tero Tuomaala) 0409111093.

- 1 kauris/metsästäjä koko kaudelle.

- Kiintiö 10 kaurista + 2 kaurispukkia keväälle.

- Kaatoilmoitus välittömästi Terolle.

METSÄSTYSAJAT:

- 1.9.2020 - 15.2.2021

- 26.9.2020 - 31.1.2021 ajavalla koiralla.

- 1.2.2021 - 15.2. 2021 ilman koiraa.

- kevään pukkipyynti sitten kun päätös metsästysajasta saadaan.

MUISTA LAKISÄÄTEINEN KAATOILMOITUS.

GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin tänä kesänä merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:lle

Uusi yhdistysohjelma käyttöön jäsenrekisterissä, jäsenlaskutuksessa sekä yhdistyksen kotisivuissa.

Hyvä jäsen, saat lähiaikoina sähköpostissa tai normaalipostin mukana jäsenmaksun. Lasku on hyvinkin erinlainen kuin ennen. Maksettuasi laskun se toimii todisteena seuran jäsenyydestä ja metsästysoikeudesta seuran mailla.

Ko.laskut on tehty yhdistysavaimella

Ilmoitettu: 5.4.2020

Pop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.