Ajankohtaista

HIRVIPORUKAN KOKOUS

Hirviporukan kokous majalla 23.5.2023 klo 18.00. Kaikkien syksyn hirvenpyyntiin aikovien ilmoittauduttava tässä kokouksessa.


UUSI PUHEENJOHTAJA JA MUUTA AJANKOHTAISTA

Vuosikokouksen 2023 pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla:  

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankohtaisata/poytakirjat/

Vuosikokouksessa Pattijoen Metsästysseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Sarlin. Auvo Arffman ja Jari Kotajärvi huomioitiin pitkäaikaisesta toiminnasta seuran hyväksi. Onnittelut kaikille kolmelle!

Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet ja varajäsenet valittiin seuraavalle kaudelle. Jari Kotajärvi valittiin johtokunnan uudeksi varajäseneksi.

Seuran jäsenmaksuihin ei tullut muutoksia, mutta vapaaehtoinen SML:n jäsenmaksu on 15 € vuonna 2023 (aikaisemmin 12 €). Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. 

Jäsenmaksut tulee suorittaa ajallaan, sillä maksamattomat jäsenmaksut kuormittavat sihteeriä ja vaikeuttavat seuran kirjanpitoa. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta jahtikautta. Seura on velaton, ja talous on vakaalla pohjalla.


VUODEN VAIHTUMINEN LÄHENEE.

- Onko jäsenmaksu suoritettu? Jos on unohtunut niin hoitakaa pois. Muista käyttää viimeisen laskun viitenumeroa. (Vaihtuu vuosittain). Mikäli et löydä maksua niin pyydä sihteeriltä uusi lasku.

- Ilmoita v. 2022 talkoopisteet. Se käy kätevästi kotisivujen kautta. Myös ruutupaperille merkityt käy kunhan ne tiedot välittyvät sihteerille.

- Ilmoita saalistiedot. Jos olet rekisteröitynä seuran Omariistaan ja olet tehnyt saalismerkinnän sinne niin ok. Muussa tapauksessa ilmoita kotisivujen kautta tai jollain muulla tavalla. Seuralla ei ole käytännössä muuta tapaa seurata saaliskertymää vuosittain kuin se mitä jäsenet ilmoittavat.

- Täytitkö 65 vuotta? Onneksi olkoon. Ilmoita tästä sihteerille. Olet vapautettu talkoopistevelvoitteesta.

- Päivitä omat yhteystiedot: Osoite, puh, s-posti jne. Näin varmistat että tiedotteet kulkevat. Jos et pääse tekemään/osaa päivitystä niin kerro sihteerille tai pj:lle muuttuneet tiedot niin hoidetaan rekisterit kuntoon.
JOS VILLISIKA SAADAAN SAALIIKSI, MITÄ TEHDÄÄN?
Tässä muutama asia joka olisi hyvä kaikkien tietää.
Pattijoen Metsästysseuran nylkyvajassa on näytteenottosetti afrikkalaisen sikaruton ASF varalle. Samoin Ruokaviraston tutkimuslähete. Avaimia on hirviporukan hallussa. Toinen samanlainen setti löytyy kylältä p.0445118848.
Kun sika on saatu saaliiksi niin ÄLÄ SUOLISTA ELINTÄ MAASTOON. Jos siassa onkin ASF niin esim. supi tai kettu voi syödä jätteet ja siten levittää tautia. Toinen asia on että seuran nylkyajaa EI SAA KÄYTTÄÄ SIAN NYLKEMISEEN ainakaan ennen kuin virustutkimus on tehty, senkin jälkeen tapausta harkitaan. Avatkaa alla oleva linkki ja tutustukaa ohjeisiin. Yllätys että näytteiden otosta ja lähettämisestä maksetaan aika hyvin. Samoin  Suomen sikatuottajat maksavat jokaisesta villisiasta tapporahaa.

https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/naytteenotto-ohjeet/villisika/


Hirvipeijaiset 12.11.2022. Arpajaisten palkinnotVoitto

Arpanumero

1

Ulkopaisti 3 kgVioletti                     A47

2

Ulkopaisti 3 kgVioletti                     A55

3

Sisäpaisti 2,5 kgValkea/siniraita      E73

4

Sisäpaisti 2,5 kgValkea/vihreäraita  L10

5

Ulkofile 1,4 kgVihreä                      N79

6

Ulkofile 1,4 kgValkea/siniraita      E90

7

Ulkofile 1,4 kgVihreä                      N64

8

Ulkofile 1,4 kgValkea/sinipallo     O61

9

Jauheliha 2 kg (4 kpl x 500g)Violetti                     A38

10

Jauheliha 2 kg (4 kpl x 500g)Pinkki                       C85

11

Kardemummakakku Pinkki                       P28

12

Maustekakku Valkea/vihreäraita  L74

13

Hedelmäkakku Vihreä                      N63

14

HerkkukoriPinkki                         B5

15

HirvensarvinaulakkoVihreä                      N41


Voittojen lunastus Pattijoen Metsästysseuran nylkyvaja.

Metsästäjäntie 85, 92140 Pattijoki

Ke 16.11. klo 18:00

Pe 18.11. klo 18:00

Ma 21.11. klo 18:00

Tiedustelut 0443265571 

Onnittelut voittaneille


Koirakokeiden päivät ja koemaastot löytyvät seuran linkistä:

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/koirakokeet-maastot/


SIHTEERI/RAHASTONHOITAJA

Johtokunta on valinnut seuralle uuden sihteeri/rahastonhoitajan. Tehtävässä aloittaa Anna Matela. Tehtävien siirto- ja päivitykset on aloitettu. Kiitos Jarille hienosta työstä seuran hyväksi.AJANKOHTAISTA ASIAA                                                                   

- Vuosikokouksen pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla (Pattijoen 

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankoh…/poytakirjat/

- Vuosikokouksessa kutsun kunniajäseniksi saivat Eino Ylitalo ja Juha Laitinen. Heidät huomioitiin pitkäaikaisesta toiminnasta seuran hyväksi. Onnittelut heille.

- Samassa kokouksessa jäi yksi johtokunnan paikka täyttämättä. Johtokunta kutsui varajäsen Sampo Koivulan varsinaiseksi jäseneksi kunnes seuraavassa yleisessä kokouksessa vahvistetaan uusi johtokunnan kokoonpano.

- Minimetso-leiri järjestetään to 4.8. Jossain vaiheessa seuran kotisivulle tulee linkki, jossa ilmoittautumisia otetaan vastaan.

- Seuran sihteerin/rahastonhoitajan paikka on avoimena. Jari on ilmoittanut jo aiemmin että ”tunnit” on täynnä. Jari jatkaa vielä toukokuun loppuun. Siihen mennessä on löydettävä uusi sihteeri/rahastonhoitaja. Kehoitan kaikkia aktiivisuuteen uuden sihteerin löytämiseksi. Tehtävät voidaan myös jakaa kahden tai kolmen henkilön tehtäväksi. Opastusta tehtävään kyllä annetaan.

- Maa-alueita ostetaan, myydään tai omistaja vaihtuu. Näistä ei aina tieto kulje. Siksi metsästysvuokrasopimukset tahtovat jäädä päivittymättä. Jos tiedätte maakaupoista niin olkaa aktiivisia ja ottakaa selvää ja kertokaa eteenpäin ettei jatkossa meille käy hassusti.

- Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. Olisi hyvä että maksu suoritetaan aikoinaan pois. Ei ole kysymys suurista summista. Ikävää lähetellä muistutuksia ja siten kuormittaa sihteeriä. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

- Myös nykyisen puheenjohtajan toimikausi on päättymässä. Vuoden 2023 vuosikokouksessa valitaan seuralle uusi puheenjohtaja. Nyt on vielä aikaa etsiä seuraaja, jonka jäsenet valitsevat seuraavassa vuosikokouksessa.

Hyvillä mielillä kohti syksyä. Seura on velaton ja talous hyvä.
VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:lleUusi yhdistysohjelma käyttöön jäsenrekisterissä, jäsenlaskutuksessa sekä yhdistyksen kotisivuissa.

Hyvä jäsen, saat lähiaikoina sähköpostissa tai normaalipostin mukana jäsenmaksun. Lasku on hyvinkin erinlainen kuin ennen. Maksettuasi laskun se toimii todisteena seuran jäsenyydestä ja metsästysoikeudesta seuran mailla.

Ko.laskut on tehty yhdistysavaimella

Ilmoitettu: 5.4.2020Pop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.