Ajankohtaista

Viime ja tältä vuodelta valioituneen koiranomistaja voivat ilmoittaa koiran tiedot Antille niin muistetaan vuosikokouksessa.

040 593 6927

Ilmakivääriammunnat

Ilmakivääri ammunnat vanhan majan puolella tiistaisin klo 17-19.

aloitus 23.1.2024  Tervetuloa

Tied. Aulis Kokko 0505547466

HIRVIPEIJAISTEN ARPAJAJAISTEN PALKINNOT
Arvonta peijaisten jälkeenVoittoarvat seuran nettisivulla 12.11


Raahelainen lehdessä 15.11.2023


Palkinnot voi lunastaa 15.11 klo 18 jälkeen p. 0445842091
1 Ulkopaisti3.4 kg

Violetti V67
2  Ulkopaisti3,0 kg

Oranssi D81
3  Ulkopaisti2,7 kg

Punaraita M57
4  Ulkofilettä1,3 kg

Violetti V37
5 Ulkofilettä1,3 kg

Vihreäraita C34
6 Ulkofilettä1,2 kg

Punaraita M55
7 Ulkofilettä1,2 kg

Oranssi V96
8  Jauhelihaa2 kg 2x1 kg
Siniraita Z78
9  Jauhelihaa2 kg 2x1 kg
Punaraita M75
10 Palvilihaa0,9 kg

Oranssi V85
11 Käpykakku


Punapallo B53
12 HerkkukoriPietarintori
Valkoinen Q62


Jäsenmaksut

Osalla seuran jäsenistä on vielä vuoden 2023 jäsenmaksu maksamatta. Jäsenmaksu tulee suorittaa 10.9.2023 mennessä. Tämän jälkeen jäsen, jolta jäsenmaksu on edelleen rästissä, katsotaan eronneeksi.

Jos et ole saanut jäsenmaksulaskua vuodelle 2023 (sähköpostitse tai kirjepostilla), tai olet jo maksanut jäsenmaksun mutta sinulle tulee 2. muistutuskirje, ota yhteyttä sihteeriin. 

JOHTOKUNTA


Uusi metsästyskausi alkaa

Uusi metsästyskausi alkaa, ja haluamme muistuttaa metsästäjiä vastuullisesta käyttäytymisestä metsästyksen aikana. 

  1. Huomioi etäisyydet taloihin ja rakennuksiin, sekä kiinnitä huomiota ampumasuuntiin.
  2. Älä porkkaa viljelyksiä!
  3. Kerää hylsyt ja roskat!
  4. Kunnioita riistaa.
  5. Pidä hyvät suhteet maanomistajiin ja muihin metsästäjiin.
  6. Metsästysalueilla laiduntaa myös kotieläimiä. Huomioi, ettet häiritse niitä tarpeettomasti ja laita portit kiinni, jos liikut aitauksessa.
  7. Huolehdi metsästäessäsi omasta ja muiden turvallisuudesta.

Antoisaa ja turvallista metsästyskautta!

JOHTOKUNTA


Karttojen päivitys metsästyskaudelle 2023 - 24

1. OMA RIISTA

Avaa puhelimessa Oma riista -sovellus. Valitse alapalkista Kartta. Valitse oikeasta yläkulmasta hammasratas, josta aukeaa kartan asetukset. Vieritä alaspäin, viimeisenä otsikkona on Lisää alue. Valitse Oma riista -alue. Valitse/lisää seuran uusin kartta aluetunnuksella D43Q2Q8HJU.

2. TRACKER

Jos Trackerissa käyttää Reviirin karttaa, se päivittyy automaattisesti. Jos puolestaan haluaa käyttää Oma Riistan karttaa, se kannattaa päivittää seuran uusimpaan. Avaa sovellus puhelimessa. Valitse vasemmasta alakulmasta päävalikko (kolmen pisteen takana). Valitse Kartat. Vieritä alaspäin, valitse Oma riista. Lisää aluetunnus D43Q2Q8HJU.


Pattijoen Metsästysseura ry:n KESÄKOKOUS 

pidettiin TI 8.8.2023 KLO 18 seuran majalla.

Pöytäkirja luettavissa Pöytäkirjat v. 2023-2020 | Pattijoen Metsästysseura ry. (pattijoenmetsastysseura.fi)


UUSI PUHEENJOHTAJA JA MUUTA AJANKOHTAISTA

Vuosikokouksen 2023 pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla:  

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankohtaisata/poytakirjat/

Vuosikokouksessa Pattijoen Metsästysseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Sarlin. Auvo Arffman ja Jari Kotajärvi huomioitiin pitkäaikaisesta toiminnasta seuran hyväksi. Onnittelut kaikille kolmelle!

Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet ja varajäsenet valittiin seuraavalle kaudelle. Jari Kotajärvi valittiin johtokunnan uudeksi varajäseneksi.

Seuran jäsenmaksuihin ei tullut muutoksia, mutta vapaaehtoinen SML:n jäsenmaksu on 15 € vuonna 2023 (aikaisemmin 12 €). Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. 

Jäsenmaksut tulee suorittaa ajallaan, sillä maksamattomat jäsenmaksut kuormittavat sihteeriä ja vaikeuttavat seuran kirjanpitoa. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta jahtikautta. Seura on velaton, ja talous on vakaalla pohjalla.


JOS VILLISIKA SAADAAN SAALIIKSI, MITÄ TEHDÄÄN?
Tässä muutama asia joka olisi hyvä kaikkien tietää.
Pattijoen Metsästysseuran nylkyvajassa on näytteenottosetti afrikkalaisen sikaruton ASF varalle. Samoin Ruokaviraston tutkimuslähete. Avaimia on hirviporukan hallussa. Toinen samanlainen setti löytyy kylältä p.0445118848.
Kun sika on saatu saaliiksi niin ÄLÄ SUOLISTA ELINTÄ MAASTOON. Jos siassa onkin ASF niin esim. supi tai kettu voi syödä jätteet ja siten levittää tautia. Toinen asia on että seuran nylkyajaa EI SAA KÄYTTÄÄ SIAN NYLKEMISEEN ainakaan ennen kuin virustutkimus on tehty, senkin jälkeen tapausta harkitaan. Avatkaa alla oleva linkki ja tutustukaa ohjeisiin. Yllätys että näytteiden otosta ja lähettämisestä maksetaan aika hyvin. Samoin  Suomen sikatuottajat maksavat jokaisesta villisiasta tapporahaa.

https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/naytteenotto-ohjeet/villisika/


Koirakokeiden päivät ja koemaastot löytyvät seuran linkistä:

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/koirakokeet-maastot/VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:llePop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.