Ajankohtaista

Vesilintujen kevätruokintaa la 25.5. Kokoonnutaan Rivin venesatamaan klo 12.

Hirviporukan kokous 16.5 klo 18.00 majalla

Kaikkien syksyn pyyntiin aikovien ilmoittauduttava tässä kokouksessa

 

VUOSIKOKOUS 2024

Pattijoen Metsästysseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin seuran majalla ti 23.4.2024.

Vuosikokouksen 2024 pöytäkirja on nähtävillä seuran kotisivuilla:  

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankohtaisata/poytakirjat/

Vuosikokouksessa palkittiin ammuntakilpailuissa, kenneltoiminnassa ja pienpetopyynnissä ansioituneita seuran jäseniä. Onnittelut palkinnon saaneille!

Erovuorossa olleet johtokunnan jäsenet ja varajäsenet valittiin seuraavalle kaudelle. Käytännössä johtokunnan kokoonpano säilyi ennallaan edellisvuoteen verrattuna.

Seuran jäsenmaksuihin ei tullut muutoksia (perusmaksu 35 €, talkoopistemaksu 0 - 100 €). Jäsenmaksuja aletaan lähettämään lähiaikoina. 

Jäsenmaksut tulee suorittaa ajallaan, sillä maksamattomat jäsenmaksut kuormittavat sihteeriä ja vaikeuttavat seuran kirjanpitoa. Pääsääntöisesti jäsenet hoitavat osuutensa hienosti, kiitos siitä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta jahtikautta. Seura on velaton, ja talous on vakaalla pohjalla.


Pattijoen Metsästysseura ry:n VUOSIKOKOUS 

TI 23.4.2024 KLO 18 seuran majalla. Sääntömääräiset asiat. Kahvitus klo 17:30 alkaen. Tervetuloa!

JOHTOKUNTA


Vuosikokouksen esityslista

Vuosikokouksen 2024 esityslista on luettavissa: 

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/ajankohtaisata/poytakirjat/

Ilmakivääriammunnat

Ilmakivääri ammunnat loppuneet tältä keväältä.


Karttojen päivitys metsästyskaudelle 2023 - 24

1. OMA RIISTA

Avaa puhelimessa Oma riista -sovellus. Valitse alapalkista Kartta. Valitse oikeasta yläkulmasta hammasratas, josta aukeaa kartan asetukset. Vieritä alaspäin, viimeisenä otsikkona on Lisää alue. Valitse Oma riista -alue. Valitse/lisää seuran uusin kartta aluetunnuksella D43Q2Q8HJU.

2. TRACKER

Jos Trackerissa käyttää Reviirin karttaa, se päivittyy automaattisesti. Jos puolestaan haluaa käyttää Oma Riistan karttaa, se kannattaa päivittää seuran uusimpaan. Avaa sovellus puhelimessa. Valitse vasemmasta alakulmasta päävalikko (kolmen pisteen takana). Valitse Kartat. Vieritä alaspäin, valitse Oma riista. Lisää aluetunnus D43Q2Q8HJU.


JOS VILLISIKA SAADAAN SAALIIKSI, MITÄ TEHDÄÄN?
Tässä muutama asia joka olisi hyvä kaikkien tietää.
Pattijoen Metsästysseuran nylkyvajassa on näytteenottosetti afrikkalaisen sikaruton ASF varalle. Samoin Ruokaviraston tutkimuslähete. Avaimia on hirviporukan hallussa. Toinen samanlainen setti löytyy kylältä p.0445118848.
Kun sika on saatu saaliiksi niin ÄLÄ SUOLISTA ELINTÄ MAASTOON. Jos siassa onkin ASF niin esim. supi tai kettu voi syödä jätteet ja siten levittää tautia. Toinen asia on että seuran nylkyajaa EI SAA KÄYTTÄÄ SIAN NYLKEMISEEN ainakaan ennen kuin virustutkimus on tehty, senkin jälkeen tapausta harkitaan. Avatkaa alla oleva linkki ja tutustukaa ohjeisiin. Yllätys että näytteiden otosta ja lähettämisestä maksetaan aika hyvin. Samoin  Suomen sikatuottajat maksavat jokaisesta villisiasta tapporahaa.

https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/naytteenotto-ohjeet/villisika/


Koirakokeiden päivät ja koemaastot löytyvät seuran linkistä:

https://www.pattijoenmetsastysseura.fi/koirakokeet-maastot/VILLISIAN YHTEISPYYNTI

Olkijoen Erämiehet ja Pattijoen Metsäsysseura muodostavat villisian yhteispyyntiporukkan. Tällä luodaan VALMIUDET villisian yhteispyyntiin. Lukekaa säännöt kotisivulta: Pattijoen metsästysseura/ Säännöt/ Villisian yhteispyyntisääntö. Jos kiinnostaa niin ilmoittautumiset: Terho Kukkonen 0405401662 soitto, tekstiviesti tai Whats App-viesti. Mainitse onko Whats App asennettu jotta sinut voidaan liittää kutsuryhmään. Kun ilmoittaudut niin se tulkitaan että hyväksyt säännöt. Läheisten seurojen alueilla on kaadettu villisikoja joten on oletettavaa että niitä on kohta meillä. Kannetaan vastuu ja estetään mahdollinen sikaruton leviäminen.GPS-hanhet

VÄLITÄN ANTTI PIIROSEN TIEDONANNON. LUE LOPPUUN. LISÄSIN TIEDONANNON JÄLKEEN OMAA TEKSTIÄ.

Seuran alueella merkattiin kesällä 2020 merihanhia GPS-lähettimillä. Lisäksi hanhia myös kaularenkailla. Merkkaus liittyy tutkimusprojektiin, jossa selvitetään suomalaisten merihanhien liikkeitä. Tutkimusprojektista voi lukea lisää viime vuoden Metsästäjä-lehdistä. Aiemmin merkattujen merihanhien liikkeitä voi seurata netissä osoitteessa https://satelliitti.laji.fi/. Myös osa tänä kesänä merkatuista hanhista tulee myöhemmin sivulle seurattavaksi.
Tieto metsästyssaaliiksi saaduista rengastetuista linnuista on tutkimukselle erittäin tärkeää, joten ammutut rengastetut linnut pyydetään ilmoittamaan. Ilmoitus on helpoin tehdä sähköisesti rengastustoimistoon osoitteessa https://loydos.luomus.fi/forms/rengasloyto. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa renkaat tutkimuksen tekijälle osoitteeseen antti.p.piironen@gmail.com.
SITTEN OMA LISÄYS:
Kevään ja kesän 2020 aikana Perämerellä pyydystettiin merihanhipoikueita. Pattijoki-Olkijoki välillä n. 10 poikuetta. Niiden naarasemot sai gps-lähettimen ja koirasemot kaularenkaan (sininen). Lisäksi kiinnisaadut pesimättömät hanhet merkittiin kaularenkaalla. Kaikki rengastettiin myös nilkkarenkaalla.
Jos saat saaliiksi ed. mainitun hanhen niin:
1) Siitä saa hyvän paistin.
2) Mitään väärää ei ole tapahtunut.
3) Pannoitettujen hanhien ampumisesta ei seuraa mitään sanktioita.
4) Ehdottoman tärkeää on ilmoittaa saaliista ja palauttaa gps-lähetin. Jos haluat apua siinä niin voit palauttaa lähettimen myös Pj:llePop-Up katokset
Ilmoitettu: 12.3.2020
Seuralle on hankittu kaksi Pop-Up katosta ja viisi seinää kilpailuja, koiranäyttelyjä, messuja, leirejä jne. varten. Kun katokset ovat vapaana niin seura vuokraa niitä jäsenilleen esim. häihin, rippijuhliin, yo-juhliin 20€/katos. Katoksen koko on 3x3x1,9m.